Meat for people who exercise(Health-fitness and sports)

250x250
728x90
반응형

Meat with high protein content,
No more chicken breast.


This story is a translation of my personal opinion as a Korean for non-Korean speakers.
Please let me know if anything is uncomfortable for you as this is my personal story,
and please direct any comments or concerns to me as an individual,
not to Korea as a whole.
- dooFteP -


FoodranPlus Chuck Flap Tail

Hello, my fellow T-it (Tistory neighbor) friends!

Today, 
let's talk about meat options for people who work out.

Most fitness enthusiasts consume 
protein before and after exercise, 
often through options like chicken breast 
or protein powder.

However, 
I personally have tried chicken breast before 
and found it to be very smelly and not very tasty. 
While it's true that seasoning should be minimal 
to ensure healthy protein absorption, 
I began to wonder if chicken breast
is the only option.

That's why I started looking into 
alternative meat options.

First, let's take a look at the nutritional 
values of chicken breast.
(All nutritional information is based on 
Fatsecret: site-name)

[✨Chicken Breast - 100g]
Calories: 109
Protein: 23.10g
Carbohydrate: 1g
Fat: 1.23g

Wow, 23.10g of protein per 100g is a huge amount.



However, when chicken breast is cooked, 
the weight may change slightly. 
This is known as yield and applies to all meats. 
When you go to a butcher and buy 
one kilogram of meat, 
for example, 
only 60-70% of the weight will remain after cooking 
due to evaporation.

However, it doesn't matter much.
Even if you heat the meat, 
fat and moisture decrease,
but protein only undergoes structural changes
without any change in amount.
Unless it is severely overheated, 
there is no problem nutritionally or
healthwise,
so you can eat it with confidence.

FoodranPlus Small-mindedness

 

I asked Jang Chang-kyu, 
a friend and a current trainer,
He set the intake standard based on 
the uncooked weight and determine 
the daily protein intake standard
(Of course, the standard can vary by trainer.)

I'm writing this post because the meat plan 
for athletes has fallen through (^^.......) 
and let's now take a look at alternative meats.
First, because pork has a high fat content, 
we looked into beef. 
In Korea, we looked into Australian beef, 
which is cheaper than American or domestic beef
and has the lowest BMS(fat-marbling) 
index among beef.

Australian beef is raised on grass, 
which makes it significantly lower in fat compared 
to American and domestic beef, 
but it has a distinctive taste that can be 
divisive due to the flavor of grass 
and weeds in the meat. 
On the other hand, 
the reason why Korean and American beef have a 
buttery taste is that they are fed 
with soybeans and corn, 
which are high in fat

If we choose the parts with good value for money, there are
Round(설도), Eye of round(홍두깨살), Rump(우둔살)

The advantages of beef are that it naturally contains 
a high amount of creatine, 
which means you don't have to 
take separate creatine supplements 
( * average price for one serving of creatine: about 350 won) 
It's also considered the most delicious 
of the three major meats★

The disadvantages are that it has slightly
higher fat content compared to chicken breast 
and is more expensive.

This labeling indicates that the country of 
origin is not specified for the listed ingredients, 
and Australian beef, 
which has the lowest BMS(Beef Marbling Score) index, 
is more likely to have lower fat content.

[✨Round-100g]
Calories: 122
Protein: 23.5g
Carbohydrate: 0g
Fat: Below 2.5g

Round(Australian beef) has a higher protein 
content than chicken breast,
and the fat content is also very low. 
However, 
it may have a slightly beefy taste
due to its high myoglobin content.

[✨Eye of round-100g]
Calories: 128
Protein: 22.8g
Carbohydrate: 0g
Fat: Below 3.38g

Eye of round(Australian beef) is a popular cut 
often used for beef tartare, 
and has slightly lower protein content and
slightly higher fat content than chicken breast.

[✨Rump-100g]
Calories: 137
Protein: 22.17
Carbohydrate: 0
Fat: Below 4.94

Rump(Australian beef) has similar protein 
content to chicken breast, 
but the fat content is much higher compared 
to Round and Eye of round. 
It is located next to the tenderloin, 
so it is very tasty

 

After comparing the three, 
I think there's a slight problem with 
Rump for continuous consumption, 
but of course, 
it gets better with more heat treatment. 
Let's check the price for now


반응형

As of March 22th, 2023:
(1$=1,305.00₩)

chicken breast(korea) 1kg - about 7,500 ₩
Round(Australian) 1kg - about 11,500 ₩
Eye of round(Australian) 1kg - about 13,900 ₩
Rump(Australian) 1kg - about 12,800 ₩

Looking at 100g portions:

chicken breast(korea) 100g - about 750 ₩
Round(Australian) 100g - about 1,150 ₩
Eye of round(Australian) 100g - about 1,390 ₩
Rump(Australian) 100g - about 1,280 ₩

There's definitely a reason 
why chicken breast is so popular. 
However, 
if you're willing to invest a little more, 
you can also purchase Rump. 


If you're looking for a meat to replace chicken breast, 
Round seems to be the most efficient choice 
as the price for Eye of round is set quite 
high due to its popularity for raw beef dishes.

 

Foodranplus rump meat

These days, 
there is a trend of seeking both taste and health in food, 

and as a result, 
more and more products are being developed as alternatives 
to chicken breast for fitness enthusiasts. 

However, 
the high prices of these products often make me 
hesitant to purchase them. 


Instead, 
I suggest trying to make your own meals at home 
using lean beef with low fat content, 
preferably purchased from a local butcher, discount store, 
or online, and incorporating creatine for an extra boost, 
without any added carbohydrates.

With the recent sharp increase in interest rates, 
it has become a trend to look for affordable products 
as real income decreases. 


However, 
in this challenging world, 
how about giving yourself 
a little more delicious food as a gift?
✨As for myself✨


I am writing this post wondering what meat 
could be a substitute for chicken breast, 
which is somewhat lacking in flavor, 
for those who exercise.

I hope this post can be helpful to many people

The end


Image support - MeatMadam, FoodranPlus
Translation support - Chat Generative Pre-trained Transformer
Request for information review - Fitness trainer Chang-kyu Jang

 

푸드란플러스

정성 들여 달인 수제 양념으로 고기의 깊은 맛을 선사합니다,

6madam.com


반응형

댓글

Designed by JB FACTORY