Why doesn't tteok (rice cake) go into Tteok-galbi?

250x250
728x90
반응형

tteok (rice cake)
Tteok-galbi (Korean beef patty)
Royal court cuisine Steak



This story is a translation of my personal opinion as a Korean for non-Korean speakers.
Please let me know if anything is uncomfortable for you as this is my personal story,
and please direct any comments or concerns to me as an individual,
not to Korea as a whole.
- dooFteP -


MeatMadamRoyal court cuisine Steak


Everyone loves Tteok-galbi,

 regardless of age or gender.
I also love it. 

But have you ever wondered what kind of

rice cake is used in Tteok-galbi?


However, 
surprise surprise✨ 
There's actually no rice cake in Tteok-galbi.

That's all for today's investigation into whether

 Tteok-galbi contains rice cake or not. 
If your curiosity has been satisfied, 
please subscribe and like. 
Bye✨

[Parody of a Korean Unsincere Blog]

 

MeatMadam Tteok-galbi

 

Shall we get into the main topic now? ❤️

Tteok-galbi is a dish made by 

finely chopping beef short ribs 
to form a shape similar to rice cakes, 
but it does not actually contain any rice cakes. 
Despite being commonly associated 

with royal palace cuisine (gungjung-bulgogi) 
or neobiani (sliced beef), 
it is actually a relatively modern dish.

There are three representative types of tteokgalbi:

"Damyang-tteokgalbi," 
which is made by beef ribs-meat 

and attaching it to bones


"Songjeong-tteokgalbi," 
which is made by mixing beef and pork


"Nojeom-tteokgalbi," 
which was allegedly developed in a street market 
in Seoul and contains Korean rice cakes.

First, 

let me introduce the Damyang Tteokgalbi. 
According to the Damyang county website, 
the most famous local specialties

 of Damyang are bamboo 
and Hanwoo (Korean native beef).


반응형

Bamboo and beef have long been considered 
a harmonious food combination in Korean cuisine. 
As a result, 
many dishes made with Hanwoo and

 bamboo have been created over the years.

"Damyang-Tteokgalbi is made by finely mincing 
the premium Korean beef galbi and seasoning it, 
and then sticking it onto galbi bones, 
which is a labor-intensive process that

 makes mass production impossible. 
As a result, 
it is known to be the most expensive type of tteokgalbi 
and is considered a premium dish. 
It is often served with Damyang's specialty bamboo rice, 
made with bamboo grown in the region."

These days, 
it's been said that many places outside

 of Songjung are passing off 
their galbi as Songjeong-tteokgalbi, 
so be sure to check if there are bones

 attached when you order.

 

MeatMadam Neobiani

 

Next, let's talk about Songjeong-Tteokgalbi.
Songjeong-Tteokgalbi originated in 

Songjeong-dong, Gwangsan-gu, Gwangju.
According to the Gwangju city website, 

the most famous local product 
in Gwangju is "Jayeonchae 600" beef.
Even though it is relatively recent in the early 2000s, 
they raised beef with care for ten years and only use it 
when it reaches 600kg or more.


As Koreans have long cherished Hanwoo beef, 
it is only natural that beef-based 

Tteokgalbi has become popular. 
Songjeong-Tteokgalbi, 

originated in Songjeong-dong, 
Gwangju, has a relatively long tradition

 since the post-Korean War era. 
At that time, beef was rare and expensive, 
so it was often mixed with

 pork to make Tteokgalbi. 
According to Gwangju's special seasoning, 
most of the Tteokgalbi is seasoned

 with a slightly strong flavor.

Most of the tteokgalbi that we commonly

 know are products made 
with Songjeong-tteokgalbi as a motif, 
and the only difference is the ratio

 of meat and the seasoning.

Finally, 

there's the real ddeokgalbi with garaetteok 
(cylindrical rice cake) sticks inserted into it. 
This dish was developed by street vendors, 
and it is a variation of the traditional 

Songjeong-style ddeokgalbi 
with rice cake inserted on skewers. 
I didn't even know this existed until 

I looked into ddeokgalbi. 
Nowadays, it's commonly found 

in street stalls and markets, 
although I have yet to see it myself.



FoodRanPlus Beef (raw meat)

But why did neobiani, 
a royal court cuisine, 

not become the representative image of Galbi?
While neobiani is a royal court cuisine, 
made by marinating thinly sliced beef

 in seasoning andgrilling it over

a fire to offer to the king, 

according to the records.

At some point, however, 
grocery stores began mistakenly

 selling beef patty mix as "neobiani," 
and people began to confuse it with Tteokgalbi. 
As a result, various other terms like

 "gungjung steak," "gungjung bulgogi," 
and "gungjung Tteokgalbi" emerged, 
all of which have different meanings, 
but now "Tteokgalbi" and 

"neobiani" are used interchangeably.

After learning about 

the complex lineage of Tteokgalbi, 
I think I'll have a serving of it with 

a bowl of rice for dinner tonight! ✨

The End


Image support - MeatMadam, FoodranPlus
Translation support - Chat Generative Pre-trained Transformer

 

푸드란플러스

정성 들여 달인 수제 양념으로 고기의 깊은 맛을 선사합니다,

6madam.com


반응형

댓글

Designed by JB FACTORY