What is pork neck meat to me?

250x250
반응형

Pork neck meat


This story is a translation of my personal opinion as a Korean for non-Korean speakers.
Please let me know if anything is uncomfortable for you as this is my personal story,
and please direct any comments or concerns to me as an individual,
not to Korea as a whole.

- dooFteP -


 

Meatmadam, traditional seasoning Marinated Grilled Pork Neck

When i go to the grocery store, 
pork belly is usually very expensive, 
so many people tend to buy pork neck meat
because it is relatively cheap.

During the time when I lived with my friend 
in an officetel near Bonghwasan station,
even pork neck meat was expensive for me.
So, we used to buy cheap cuts of pork like front and hind leg meat
from a butcher shop and marinate them in bulgogi seasoning to eat.

 

Still, it was so good because it was meat★

 

Pork neck meat is typically used in making dishes
such as kimchi stew,
where it's boiled together with other ingredients,
or stir-fried with kimchi to make a dish 
called "duruuchigi".
It can also be boiled with medicinal herbs 
to make a dish called "suyuk", 
which is a type of boiled pork.

Meatmadam, traditional seasoning Marinated Grilled Pork Neck

If i order pork neck at a butcher shop 
and say that you will eat it as boiled pork slices,
the butcher would always provide bay leaves as a complimentary service.

These days, they never give out those kinds of things as a service...
("Is the butcher at Bonghwasan Station doing well?")

After purchasing some pork neck meat and bay leaves,
along with a few beers from the convenience store,
I put the meat and a can of beer in a pot and added
some bay leaves before letting it boil.

 

After an hour to an hour and a half,
the beer was almost completely boiled down 
along with the pork belly in the pot with some bay leaves.
When the distinctive aroma of beer started to fill the air,
I turned off the heat and let it cool down a bit.

I soak the kimchi that my mother gave me in water. 
Others may find it strange, 
but I always soak the kimchi in water, 
remove the excess moisture, 
and often stir-fry them with sesame oil.

However, since today's meat is oily pork,
I'll just soak it in water, 
remove the moisture, 
and sprinkle some sesame seeds on top.
 
There's nothing like enjoying tender kimchi 
and steamed pork with the prepared beer. 
It's heavenly! ♥


반응형

Meatmadam, traditional seasoning Marinated Grilled Pork Neck

Seasoning Marinated meat is considered a high-end dish
for people over 50,
but it is often perceived as a low-class food
among teenagers and those in their early 30s.
  
It's also because the number of single-person households has increased,
and even if you order seasoned meat online or go to a mart,
it often has a disappointing taste.
Many places use strong spices to hide the meat's smell,
so people usually just buy fresh meat at the mart and
don't often buy seasoned meat.

I have a unique memory of seasoned meat that is dear to me.
When it was my grandfather or grandmother's birthday,
my parents took me to a traditional Korean-style restaurant
built with wooden beams and tiled roofs. 
The seasoned meat I had there was incredibly delicious, 
with juicy and flavorful meat attached to the rib bone. 
After the meal, 
we enjoyed a cold noodle dish as a dessert.

When I was young,
seasoned meat was considered a fancy dish. 
However, for the past 20 years or so, 
my memories of seasoned meat have gradually faded.



One day,

my wife received a gift of marinated meat and we tried it at home.

 Despite cooking it ourselves,

 the taste was absolutely shocking.

It was not the cheap, 
overly sweet and salty marinade that 
has become common these days, 
but rather the taste of the high-end galbi 
that you would eat at an expensive restaurant.
 
A rectangular shaped pork belly grill with well-defined cuts, 
similar to boneless short ribs..

It was so delicious that I even mixed the broth with rice and ate it all.
And when I gave it as a gift to my friends and acquaintances, 
the response was overwhelmingly positive.

The price seems reasonable and from now on, 
I've decided to buy and eat it here instead of seasoning it myself.

The End


Image support - MeatMadam, FoodranPlus
Translation support - Chat Generative Pre-trained Transformer

 

푸드란플러스

정성 들여 달인 수제 양념으로 고기의 깊은 맛을 선사합니다,

6madam.com


반응형

댓글

Designed by JB FACTORY