Which is the best for beef bulgogi, Seoul-style, Eonyang-style, or Gwangyang-style?

250x250
반응형

Seoul-style beef bulgogi
Eonyang-style beef bulgogi
Gwangyang-style beef bulgogi
Sunan-style beef bulgogi
Pyongyang-style beef bulgogi
Golden recipe for beef bulgogi


This story is a translation of my personal opinion as a Korean for non-Korean speakers.
Please let me know if anything is uncomfortable for you as this is my personal story,
and please direct any comments or concerns to me as an individual,
not to Korea as a whole.
- dooFteP -


MeatMadam beef bulgogi

Hello, T-IT (Tistory neighbor) friends!
Shall we learn about So Bulgogi today?

But wait, what was that noise?

Did you know that grilling 🐂(beef gogi)

over 🔥(bul) results in 🍖(beef bulgogi)?
^^~ So delicious~
Beef bulgogi our child's side dish 😃
If 🐂 burns all of while it's on 🔥,
I can't take responsibility. Yo. 😂

If you found the information about beef bulgogi helpful, 
please give it a thumbs up👍 and subscribe 🙏.

"Thank you!
Boop✨"

[Parody of a Korean Unsincere Blog]

 

FoodRanPlus beef bulgogi

 

The exact origin of beef bulgogi is unknown, 
but it is said to have originated from Neobiani, 
a dish from the royal court cuisine.

Tteok-galbi, Neobiani, and Bulgogi 
all have beef as their main ingredient, 
and they have an ambiguous and subtle boundary 
in their beef cooking methods, 
creating a sense of division between them.

If you want to learn more about tteokgalbi, 
please refer to the link below.★

 

Why doesn't tteok (rice cake) go into Tteok-galbi?

tteok (rice cake) Tteok-galbi (Korean beef patty) Royal court cuisine Steak This story is a translation of my personal opinion as a Korean for non-Korean speakers. Please let me know if anything is uncomfortable for you as this is my personal story, and pl

dooftep.tistory.com

 

The literal meaning of "so bulgogi" is 
really just meat (beef) grilled over fire. 
However, 
almost all "so bulgogi" in Korea is meat that
has been seasoned and then grilled over fire. 
The traditional way of making "so bulgogi" uses cuts  
as beef sirloin or beef tenderloin.

 

However, 
most of the beef used in store-bought bulgogi is 
made from low-quality meat part, 
and cheap products are mainly sold. 
I believe that now most of the visitors to my blog 
will make sure to check the product information 
before purchasing.


반응형

On the back of the package, 
you can find information on the origin of 
the meat and how much of it was used. 


For beef bulgogi, 
if it is labeled as using sirloin or neck, 
you can feel confident in serving it 
to your parents and children. 
So please check the label carefully 
before making your purchase. 🙏

 

MeatMadam Seoul-style beef bulgogi

Most of you may already know, 
but there are three types of beef bulgogi in Korea: 
Seoul-style, Eonyang-style, and Gwangyang-style.

Shall we learn about the first one, ✨ Seoul-style bulgogi?
When you "Eat to beef bulgogi in a restaurant,"
it is usually served in Seoul-style.
The most commonly sold beef bulgogi dishes are
dolsot-bibimbap bulgogi and bulgogi hot pot.
My favorite type of beef bulgogi is the one with broth.
I think most people in their 20s to 30s
would consider this type of beef bulgogi as the standard.
A derivative dish of this is mulgalbi(water-galbi).

"Next, there is ✨ Eonyang-style bulgogi.
When people say "expensive beef bulgogi served 
in Korean BBQ restaurants,"
it is often referring to Eonyang-style bulgogi.
It is made by lightly coating finely chopped beef in seasoning
and grilling it on a wire mesh over charcoal.
At first glance, it may look similar to tteokgalbi,
but it has a higher ratio of chunky meat, 
making it more satisfying to chew.
It is typically grilled using charcoal, 
but these days it can be easily found using gas grills."



"Third, there is the ✨ Gwangyang-style bulgogi.
If you're wondering how it's different from the Eonyang-style,
they look almost the same. 
However, 
Gwangyang-style bulgogi is sliced very thin and wide,
and only lightly seasoned to remove any unwanted odor,
which allows you to taste the meat in a way that's closest to raw.

Most of the products sold in 
large supermarkets are of this type,
which is an ambiguous product somewhere 
between Seoul-style and Gwangyang-style.
To reduce the cost of seasoning, 
the proportion of seasoning is greatly reduced,
so you may not be able to taste the seasoning very well,
but many products in this category have managed 
to remove most of the meat odor."

 

FoodRanPlus beef bulgogi with raw meat.

 

Additional, there's also North Korea's ✨ Sunan-style bulgogi
which is made by marinating thinly sliced beef sirloin in
a sauce made from soy sauce, sugar, chopped scallions, 
and minced garlic. 
The marinated meat is then grilled on 
a hotplate and eaten by dipping it in a soy sauce-based sauce. 
Unlike other bulgogi dishes, 
Sunan-style bulgogi uses sirloin instead of ribeye. 
It's unique in that sense. 
(But do they have cows to make sirloin in North Korea?)

Additional2: There is also a Pyongyang-style bulgogi in North Korea, 
which is said to simply involve slicing beef and grilling it over fire. 
The word 'bulgogi' itself carries the meaning of 
grilling meat over fire, 
so it's possible that the North Korean style has evolved from 
a similar technique that was passed down 
in South Korea and adapted over time.

We've looked into five different types of beef bulgogi: 
Seoul-style, Eonyang-style, Gwangyang-style, 
Sunan-style, and Pyongyang-style.

What comes to mind first when you think of beef bulgogi? 
That's the question for my fellow bloggers on Tistory.
Personally, 
I think of the "ttuk-bulgogi" (bulgogi cooked in a pot) 
from my elementary school days. 
For me, bulgogi with broth is the way to go🙂.

That's all about beef bulgogi we've learned today.

How about having some beef bulgogi 
made with beef for dinner tonight?

The End


Image support - MeatMadam, FoodranPlus
Translation support - Chat Generative Pre-trained Transformer

 

푸드란플러스

정성 들여 달인 수제 양념으로 고기의 깊은 맛을 선사합니다,

6madam.com


반응형

댓글

Designed by JB FACTORY